Abriozenlikeur
Hoogwaardige abrikozenlikeur
Bij de groep vruchtensaplikeuren is in tegenstelling tot de vruchtaromalikeuren een aandeel van vruchtensap voorgeschreven. Volgens de voorschriften moet zeker 20L vruchtensap op 100L likeur voldoende zijn. Wij beslisten nochtens om deze likeur met alleen vruchtesap te vervaardigen! Deze Barrique vruchtensaplikeur bestaat daarom slechts uit abrikozensap (van concentraat), en de noodzakelijke hoeveelheid suiker en natuurlijke alcohol. Het bijzondere aan deze likeur is het feit dat de gebruikte alcohol niet de zogenaamde neutraalalcohol is, maar onze hoogwaardige zuivere pruimenbrandewijn! Er worden verder geen enkele natuurlijke, natuuridentieke of kunstmatige aromastoffen voor de productie van deze likeur door ons gebruikt! Meestal wordt bij de productie van ook vruchtensaplikeuren uitsluitend neutraal alcohol (zuivere alcohol van landbouwtechnische oorsprong) gebruikt. Het aroma krijgen deze likeuren dan alleen van het gebruikte vruchtensap, maar daarbij ontbreekt het aan het typische vruchtenaroma, wat alleen door het pure vruchtendestillaat gegeven kan worden. In dit geval dus de hoogwaardige abrikozenbrandewijn. Het abrikozensap geeft deze likeur body en kracht, de fijne abrikozenbrandewijn rond het geheel mooi af. Het alcoholgehalte is niet te hoog gekozen en de likeur is door ons ook niet te zoet gemaakt.
Land | Duitsland |
---|---|
Druivensoort | Nee |
Samenstelling | Nee |
Jaar | 2026 |
Inhoud | 100 ml |
Alcohol | 18% Vol. |
Allergenen | Nee |
Vegetarisch | Nee |
Biologisch | Nee |