
Basilicum-Olie
Basilicum-olie van de hoogste kwaliteitsklasse olijfolie
Native olijfolie extra is de hoogste kwaliteitsklasse van olijfolie. Toevoeging van verse basilicum, het lievelingskruid van de Indische god Vishnu, welk in de vroege ochtend wordt geplukt en nog op dezelfde dag wordt verwerkt in de olie. Basilicum is zéér veelzijdig inzetbaar. Men kan het over gekookte groenten druppelen, een gebonden soep geurig garneren, een aardappelsalade mee aanmaken of ook een een luchtige, groene basilicumgeurende mayonaise mee opkloppen. Deze olie is, op grond van zijn typische aroma, natuurlijk bijzonder goed te gebruiken voor salades, maar ook om mee te koken en braden (tot 180 graden) kan hij uitstekend gebruikt worden. Alleen al te hoge hitte moet worden vermeden, daar deze olie dan door ontleding verbrand. Spijsoliën zijn lichtgevoelig en daarom worden zij het beste in donkere flessen gebotteld. Na openen moet de olie koel bewaard worden. Bij temperaturen onder de 6 graden vlokken vele spijsoliën uit en worden vast. Dit is absoluut geen teken van kwaliteitsafname. Door de olie weer op kamertemperatuur te brengen en door schudden worden de oliën snel weer helder zonder kwaliteitsverlies.
Land | Duitsland |
---|---|
Druivensoort | Nee |
Samenstelling | Nee |
Jaar | Nee |
Inhoud | 100 ml |
Alcohol | Nee |
Allergenen | Nee |
Vegetarisch | Ja |
Biologisch | Nee |