Blue Curacao
Vruchtenaroma likeur
De geschiedenis van deze likeur gaat ver terug in de tijd van onze vooraderen. Allereerst werden planten, kruiden, vruchten en schorsen voor de productie van geneesmiddelen tegen pijn en ziekten in alcohol geweckt (infusie-proces). Vandaag genieten wij van likeuren eerder als zoet soort spel van het culturele leven. Blue Curacao behoort tot de groep vruchtenaromalikeuren, die hun smaak hoofdzakelijk van vruchten of fruitcomponenten krijgen, naar wie ze vernoemd zijn. Kunstmatige aromastoffen zijn verboden, maar natuurlijke aroma's extracten en in enkele gevallen de ook natuur-identieke aroma's vormen de basis van hun fruitmaak. Nederlandse zeelieden brachten verschillende soorten van de bittere sinaasappelen, pomeranzen, mee van Curacao, een van de voor de kust van Venezuela gelegen Antillen. De vruchten werden deels verkocht aan stokerijen voor de productie van alcohol. Men weckte ze in neutrale alcohol, die dan gedistilleerd werd. Nochtans smaakte dit zo verkregen drankje laf, en zo kwamen de stokers op hun idee er rietsuiker - een nieuw product - bij te mengen. Dit geheel is nu reeds meer dan 400 jaar geleden, maar op Curacao geniet het nog steeds een grote populariteit. Blue Curacao met sekt aangevuld is b.v. een pittig genot. Maar de "Blue" is natuurlijk, naast de favoriet van alle cocktails en leent zich daardoor perfect voor één of ander dessert, allereerst de juiste "Pepp".
Land | Frankrijk |
---|---|
Druivensoort | Nee |
Samenstelling | Nee |
Jaar | 2026 |
Inhoud | 100 ml |
Alcohol | 20% Vol. |
Allergenen | Nee |
Vegetarisch | Nee |
Biologisch | Nee |