Butterscotch Toffee
Karamellikeur
Butterscotchlikeur is een karamellikeur. Karamel, dus gekarameliseerde suiker is de belangrijkste smaakbepalende deel van deze likeur. De relatieve helderhied van deze likeur wordt door uiterst zorgvuldige en gecontroleerde verwarming van de suiker bereikt. Deze karamel, die op deze manier wordt gemaakt, rond de smaak van deze likeur perfect af. Strikt genomen is het nochtans eigenijk een aromalikeur, die zijn smaak hoofdzakelijk van de bestanddelen ontvangt, waarnaar hij smaak hoofdzakelijk van de bestanddelen ontvangt, waarnaar hij vernoemd is. Kunstmatige gemaakte aromastoffen zijn verboden, maar natuurlijke aroma's en extracten, en ook de natuur-identische maar natuurlijke aroma's zijn de basis van zijn smaak. Het zware zoete aroma herinnert ons aan de roombonbons uit onze kinderjren, aldus iets voor snoepers en lekkerbekken. Men drinkt de Butterscotch puur, op ijsblokjes of gemengd met crushed ijs. Past ook zeer goed op desserts en probeert u hem zeker eens over een fruitcocktail met aardbeien, frambozen of andere rode vruchten, laat dan wel de Butterscotch een uurtje in de vruchten trekken en serveer de cocktail met slagroom erop. Voor de zomer bevelen wij ook het volgende recept aan: 5 cl Butterscotch in een cocktailglas en met koele melk aanvullen, of nog beter met een beetje crushed ijs en verse room in een shakebeker schudden, smullen maar!
Land | Frankrijk |
---|---|
Druivensoort | Nee |
Samenstelling | Water, suiker, alcohol, aroma, citroenzuur |
Jaar | Nee |
Inhoud | 500 ml |
Alcohol | 20% Vol. |
Allergenen | Nee |
Vegetarisch | Ja |
Biologisch | Nee |