Creamlikeur Amaretto
Amandel roomlikeur
Wie kent hem niet! Bij de meeste Italiaanse restaurants wordt na een goede maaltijd een glaasje van het huis geserveerd. Deze fijne amandelliekur uit Italië is een must voor iedere goed gesorteerde huisbar! Amaretto behoort tot de groep van nootlikeuren. Nootlikeuren worden verkregen door persolatie. De gemalen notenmassa laat men wecken. Aansluitend laat men langzaam hoog procentige alcohol door de gemalen notenmassa stromen. Daarbij worden de aromastoffen van de noten door de alcohol los geweekt en opgenomen. Amaretto moet lekker naar amandelen ruiken en smaken, het gevoel wekken dan men goede marsepein drinkt. Maar zoals alle "snoepkonten"weten: Ook in marsepein heb je grote verschillen! De ene keer is het zoet en proeft u alleen de suiker. De andere keer zijn het de bittere fijne soorten. Wij hebben bij de keuze van onze Amaratto aan amandelen gedacht en niet aan suiker! Bij onze creme likeur Amaretto hebben wij verse room en melk eiwit toegevoegd wat resulteerd op een opvallende volle romige consistentie.
Land | Italië |
---|---|
Inhoud | 500 ml |
Alcohol | 17% Vol. |
Allergenen | Lactose |
Vegetarisch | Nee |
Biologisch | Nee |