Druivenpit-Olie
Hoogwaardige druivenpit olie
Druivenpitolie wordt uit de pitten van wijndruiven na de persing van de wijn en het reinigen en drogen van de pitten door persing verkregen. Het oliegehalte van de kernen is 6-20 procent. Voornaamste landen van herkomst zijn Spanje, Italië, Frankrijk en andere wijnbouwlanden van over de hele wereld. De door persing of hexaan extractie verkregen olie wordt aansluitend geraffineerd, en is daardoor waterhelder en praktisch neutraal van smaak. Uitsluitend koud geperst, zonder aansluitende raffinage, is druivenpit-olie bitter van smaak. Hij is zeer geschikt voor zowel de koude als warme keuken, en omdat het om een geraffineerde olie gaat, is hij ook goed toepasbaar voor koken, stoven en braden (ook bij hoge temperaturen). Deze druivenpit-olie is goed te bewaren, nochtans als bij alle oliën donker en koel.
Land | Duitsland |
---|---|
Druivensoort | Nee |
Samenstelling | Nee |
Jaar | Nee |
Inhoud | 100 ml |
Alcohol | 0 % Vol. |
Allergenen | Nee |
Vegetarisch | Nee |
Biologisch | Nee |