Grappa di Chardonnay
Grappa met een frisse body en een elegante en milde gekruide afdronk
Grappa is eerst en vooral een juridisch beschermde naam voor Tresterbrandewijn die in Italië - en slecht daar - wordt gedestilleerd. Haar verwandten, Marc en Trester zijn veel minder beroemd. Destillaten van geheel gegiste druiven zoals b.v. bij Aquavite d'uva, mag geen Grappa genoemd worden. Grappa wordt dus gestookt van vaste bestanddelen, wat natuurlijk wezenlijk moeilijker is! Elke Grappa moet minstens zes maanden rijpen, alvorens zij in de handel komt, aldus schrijft de wet het voor. Vele stokers gunnen hun Grappa nochtans een langere rijpingstijd. Chardonnay, één van de beste witte wijn rassen van de wereld heeft in de afgelopen jaren eenzelfde bekendheid gekregen als de Grappa van deze druif. Hij werd natuurlijk beroemd door de "Chablis", dit is de bekendste wijn van deze druivensoort. Maar ook de beroemde "Montrachet" en Champagne die van deze druif worden vervaardigd moeten niet worden vergeten. Deze Grappa di Chardonnay, is van een destilleerderij uit Zuid-Tirol die bekend is om hun voortreffelijke fruitlikeuren en Grappa's.
Land | Italië |
---|---|
Jaar | 2026 |
Alcohol | 40% Vol. |
Allergenen | Nee |
Vegetarisch | Nee |
Biologisch | Nee |