Grappa di Prosecco
Een zeer fijne Grappa, fris en jeugdig
Grappa is eerst en vooral een juridisch beschermde naam voor Tresterbrandewijn die in Intalië - en slecht daar - wordt gedestilleerd. Haar verwandten, Marc en Trester zijn veel minder beroemd. Destillaten van geheel gegiste druiven zoals b.v. bij Aquavite d'uva, mag geen Grappa genoemd worden. Grappa wordt dus gestookt van vaste bestanddelen, wat natuurlijk wezenlijk moeilijker is! Elke Grappa moet monstens zes maanden rijpen, alvorens zij in de handel komt, aldus schrijft de wet het voor. Vele stokers gunnen hun Grappa nochtans een langere rijpingstijd. Tijdens de afgelopen jaren is Prosecco één van de meest succesvolle druivenrassen gebleken. Met haar Frizzante of Spumante heeft ze met name de jongere generatie veroverd en de geboortegrond Venetië aannog grotere bekendheid geholpen. Deze Grappa di Prosecco uit Veneto wordt voor ons gestookt door een destilleerderij in Piave. Sinds jaren één van onze beste en de meeste betrouwbare producenten van Grappa. Een zeer fijne Grappa, fris en jeugdig, als de prikkelende wijnen, van welke trester deze Grappa werd gestookt.
Land | Italië |
---|---|
Jaar | 2026 |
Inhoud | 100 ml |
Alcohol | 40% Vol. |
Allergenen | Nee |
Vegetarisch | Nee |
Biologisch | Nee |