Kentucky Straight Bourbon Whiskey 3 jaar
Zachte whiskey met tonen van vanille en toast aroma's.
De grootste ontwikkeling van Amerikaanse whiskey is van eind 19e eeuw. De Ieren kwamen met grote getale naar "het beloofde land" en hadden het proces van het maken van goede whiskey al onder de knie. In de VS werden fantastische filtertechnieken ontwikkeld om de zuiverheid te waarborgen en profiteerde de kwaliteit van. Voor de Bourbon bestaat een classificatie van ongeveer 30 jaar, die de verhoudingen en de aard van het gebruikte graan voorschrijft. De sterk geconcentreerde jonge bourbon wordt verdund met onthard water tot 50-60 procent en vervolgens opgeslagen in nieuwe "verkoolde" eiken vaten gedurende ten minste 2 jaar. De vaten mogen slechts één keer worden gebruikt. Later worden ze vaak verkocht aan Schotland, Ierland en Canada, voor het ouder worden van de daar geproduceerde whiskey's.
Onze "Kentucky Straight Bourbon" komt, zoals de naam "Straight" aangeeft, van één distilleerderij. Het bestaat voor ten minste 51% uit maïs en rijpt in gedrenkte vaten gedurende ten minste 3 jaar. Daarom
heeft de whiskey de typische sterk geroosterde aroma's. Het is fruitig-pittig en vol - een zoetige typische "Bourbon" -whiskey.
Land | Amerika |
---|---|
Druivensoort | Nee |
Samenstelling | Nee |
Jaar | 2026 |
Inhoud | Nee |
Alcohol | 40% Vol. |
Allergenen | Nee |
Vegetarisch | Nee |
Biologisch | Nee |