Limoen olie
Onze limoenolie kan op veel verschillende manieren in de keuken worden gebruikt, vooral voor verse salades maar ook voor witvleesgerechten en voor het sauteren van verse vis. De 'limoen'-olie hebben we gemaakt op basis van extra vierge olijfolie en op smaak gebracht met natuurlijke limoen- en citroenextracten. Het heeft een heldere groen-gouden kleur. Het wordt gekenmerkt door zijn fris fruitige karakteristieke olijfaroma gecombineerd met de fruitige zuurgraad van limoenen en citroenen. Door hun typische aroma zijn koudgeperste olijfolie uiteraard bijzonder geschikt voor salades, maar ze kunnen ook uitstekend gebruikt worden voor koken en braden (tot 180° Celsius). Overmatige hitte moet worden vermeden, omdat hierdoor de olie zal ontleden. Eenmaal geopend moet de olie koel worden bewaard. Bij temperaturen onder de 6° Celsius vlokt olijfolie uit en wordt vast. Dit duidt niet op enig kwaliteitsverlies. Als je het opwarmt tot kamertemperatuur en schudt, wordt de olijfolie snel weer helder.
Land | Duitsland |
---|---|
Druivensoort | Nee |
Samenstelling | Nee |
Jaar | Nee |
Inhoud | Nee |
Alcohol | Nee |
Allergenen | Nee |
Vegetarisch | Vegan |
Biologisch | Nee |