
Moscatel
Helder en fruitig terwijl zoetigheid niet opdringerig is
Desser- en likeurwijnen zijn zeer zoete wijnen met een zeer hoog alcoholgehalte. In de regel ligt het bij 13-20 procent Vol. Bij dessertwijnen ontstaat de alcool uitsluitend door natuurlijke gisting, terwijl aan likeurwijnen gedestilleerde alcohol (ook wel brandewijn) wordt toegevoegd om het alcoholgehalte te verhogen. Het druivenras van de "White Port" is Moscatel, de Spaanse Portugese naam van muskaatwijn - overigens is dat ook de wijn van de "Asti Spumante". Ook in Spanje wordt dit druivenras verbouwt. Hier worden dan ook de beroemde zoete likeurwijnen gemaakt, welke perfect passen bij een dessert of als kleine aanvulling bij de namiddagthee. Moscatel is een wijn, die dankzij de zoethied van de druif direct heel goed smaakt - een ongecompliceerd genot! Moscatelwijnen zijn er als desser- en likeurwijnen in vele uitvoeringen. Deze Moscatel is helder en fruitig van smaak, terwijl de zoetigheid niet opdringerig is.
Land | Spanje |
---|---|
Druivensoort | Moscato |
Samenstelling | Nee |
Jaar | Nee |
Inhoud | 100 ml |
Alcohol | 15% Vol. |
Allergenen | Nee |
Vegetarisch | Sulfiet |
Biologisch | Nee |