Native Walnotenolie
Deze native walnotenolie wordt koudgeperst uit zorgvuldig geselecteerde gepelde walnoten en is uitsluitend van de eerste persing
De walnotenboom wordt sinds mensenheugenis verbouwd voor zijn heerlijke noten. De belangrijkste producenten zijn in Italië en Frankrijk. Het olie gehalte van de noten ligt tussen de 50 en 65 procent waarbij het aandeel onverzadigde verzuren tussen de 45 en 65 procent ligt. Deze native walnotenolie wordt koudgeperst uit zorgvuldig geselecteerde gepelde walnoten en is uitsluitend van de eerste persing. Buiten een spaarzame filtering over filterpapier vindt er geen verdere bewerking van deze olie plaats. Smaak en geur zijn karakteristiek. Deze native walnotenolie dient uitsluitend voor de koude keuken gebruikt te worden. Speciaal bij blad sla, peulvruchten en in sterk gekruide salades komt deze olie echt tot zijn recht. Zoals voor alle oliën dient ook deze native walnotenolie het beste koel en in een donkere fles bewaard te worden
Land | Duitsland |
---|---|
Druivensoort | Nee |
Samenstelling | Nee |
Jaar | Nee |
Inhoud | 100 ml |
Alcohol | Nee |
Allergenen | Nee |
Vegetarisch | Ja |
Biologisch | Nee |